GM: Ασύρματο σύστημα διαχείρισης για τις Ultium μπαταρίες, ετοιμάζει υβριδική τετρακίνητη Corvette

Σχετικά άρθρα

Η GM έκανε γνωστό πως οι νέες Ultium μπαταρίες της θα γίνουν οι πρώτες μπαταρίες που θα χρησιμοποιούν (σχεδόν) ασύρματο σύστημα διαχείρισης. Αυτό ονομάζεται wBMS και επιτρέπει στην GM να μην τοποθετήσει δεκάδες καλώδια που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των μπαταριών.

Το σύστημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Analog Devices και χρησιμοποιεί 90% λιγότερα καλώδια σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα διαχείρισης μπαταριών. Το wBMS θα μπορεί να αναβαθμιστεί over-the-air, θα μπορεί να ελέγχει την υγεία της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα μπορεί να εντοπίσει βλάβες τόσο στη μπαταρία όσο και στους αισθητήρες.

Το ασύρματο σύστημα διαχείρισης μπαταριών θα επιτρέψει στην GM να αναπτύξει ένα σύστημα με κοινά εξαρτήματα μπαταρίας για διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα κάνει την παραγωγή τους απλούστερη.

Στις σχετικές ειδήσεις, δημοσιεύματα θέλουν την Chevrolet να προσφέρει το 2022/2023 ένα υβριδικό σύστημα τετρακίνησης στη Corvette. Αυτό θα αποτελείται από τον V8 6,2-λίτρων κινητήρα και έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον V8 κινητήρα να δίνει κίνηση στον πίσω άξονα και τον/τους ηλεκτροκινητήρα/ηλεκτροκινητήρες να κινούν τον μπροστά.

Διάβασε επίσης

Με 1.000 άλογα η υβριδική Chevrolet Corvette Zora, με 850 η ZR1, με 650 η Z06 με 600 η Grand Sport

Για την ώρα παραμένει άγνωστο το κατά πόσο ο/οι ηλεκτροκινητήρας/ηλεκτροκινητήρες θα μπορούν να κινήσουν αποκλειστικά, για ορισμένα χιλιόμετρα, την Corvette.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα