Πωλείται ένα Autozam AZ-1, ένα ιδιαίτερο kei-car

Σχετικά άρθρα

Αν υπήρχε ένας τίτλος “Supercar κάτω των 1.000 κ.εκ” τότε αυτός θα πήγαινε στο Autozam AZ-1. Το μικροσκοπικό σπορ coupe αυτοκίνητο βάρους 720 κιλών με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, προέρχεται από την Ιαπωνία και αποτελεί ένα γρήγορο kei car.

Στο κέντρο του βρίσκεται ένας τρικύλινδρος 657 κ.εκ turbo 12βάλβιδος κινητήρας απόδοσης 64 ίππων που συνδυαζόταν με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε από την Suzuki, αλλά την πώλησή του την ανέλαβε η Mazda, η οποία το έβγαλε στην αγορά με τα τα σήματα της Autozam. H Suzuki πούλησε το ίδιο αυτοκίνητο σε μικρές ποσότητες με το όνομα Cara.

Ένα τέτοιο έχει βγει σε διαδικτυακή δημοπρασία από το Bring A Trailer και από το 1992 έχει διανύσει σχεδόν 82.000 χλμ. Ακόμα, φοράει ζάντες Volk/Rays 14 ιντσών, ενώ πατάει και σε νέα ελατήρια που χαμηλώνουν την απόσταση από το έδαφος.

Δες ακόμα

Το Mazda Autozam AZ-1 εντυπωσίασε τον Jay Leno

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το υψηλότερο bid είναι στα 4.500 δολάρια, με την δημοπρασία να ολοκληρώνεται σε 5 ημέρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...