Οδηγώντας την Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2018 η Aston Martin σε συνεργασία με την EON Productions, την εταιρία παραγωγής των ταινιών James Bond, ανακοίνωσαν την κατασκευή -μέσω του προγράμματος continuation της Aston Martin Works- 25+3 ολοκαίνουργιων DB5 για πελάτες της βρετανικής εταιρίας. Από τα τρία επιπλέον αυτοκίνητα, η μια θα μένει στην Aston Martin, μια θα πάει στα κινηματογραφικά στούντιο της EON Productions και μια θα δημοπρατηθεί με όλα τα έσοδα να δίνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της πρώτης από τις 25 νέες DB5 του James Bond και ο Henry Catchpole είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το αυτοκίνητο. Η κατασκευή κάθε μιας από τις 28 χειροποίητες DB5 Goldfinger Continuation απαιτεί 4.500 ώρες εργασίας, διαθέτοντας αλουμινένιο σώμα, χτισμένο πάνω σε ένα αυθεντικό πλαίσιο της DB5. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4,0-λίτρος εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 290 ίππων και συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της ZF, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιο δρόμο, καθώς διαθέτουν τα gadgets του Βρετανού πράκτορα. Η κάθε νέα DB5 διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, σύστημα προσομοίωσης ραντάρ στο ταμπλό με σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, κουμπί ενεργοποίησης στον λεβιέ των ταχυτήτων, εκτοξευτήρες λαδιού, εκτοξευτήρες καπνού, πυροβόλα κάτω από τα μπροστά φωτιστικά σώματα, πτυσσόμενη αλεξίσφαιρη ασπίδα, slashers ελαστικών, όπλα κάτω από τα καθίσματα και ψυγείο για σαμπάνια.

Όλες θα είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας Goldfinger του διάσημου Βρετανού πράκτορα, με τα gadgets να τα δημιουργεί ο Chris Corbould, ειδικός στα special effects, μαζί με τους ανθρώπους του τμήματος Q της Aston Martin.

Η τιμή προ φόρων κάθε μιας DB5 Goldfinger Continuation ανέρχεται στα 2,75 εκατ. λίρες (3,04 εκατ. ευρώ). Η DB5 εκτός από την Goldfinger, συμμετείχε επίσης στις ταινίες Thunderball (1965), το GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) και Spectre (2015).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...