Ξημερώματα Τετάρτης, 16 Σεπτεμβρίου, στις 3:30 π.μ. (ώρα Ελλάδας) η Nissan θα παρουσιάσει το Z Proto, με την ιαπωνική εταιρία να δίνει πριν λίγα λεπτά την τελευταία teaser φωτογραφία του πρωτοτύπου, από την οποία βλέπουμε τα LED φώτα ημέρας του εμπρός μέρους.

1

Το πρωτότυπο θα μας δείχνει το πως θα μοιάζει ο διάδοχος του 370Z και σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από το 240Z, κυρίως στο μπροστινό του μέρος, ενώ το συνολικό σχήμα και μέγεθος θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο σε σύγκριση με το 370Z. Το εσωτερικό θα αντλεί στοιχεία από αυτά των Altima και Sentra, έχοντας μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον V6 3,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων με 475 Nm ροπής, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport, που θα συνδυάζεται τόσο με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη Nissan να έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη και ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Μελλοντικά, το νέο sport μοντέλο θα προσφέρεται και σε Nismo έκδοση, που θα αποδίδει κοντά στα 500 άλογα.