Με την κυβέρνηση της Κίνας να δίνει το πράσινο φως παρέχοντας διευκολύνσεις για την ανάπτυξη οχημάτων με κυψέλες υδρογόνου, οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν τα πλάνα τους να αυξήσουν την παραγωγή τέτοιων οχημάτων.

Η SAIC Motor, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η οποία έχει συνεργασίες με τη Volkswagen και την General Motors, δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει πάνω από 10.000 οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου έως το 2025.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και η Beiqi Foton Motor της BAIC, η οποία στοχεύει στην πώληση 4.000 οχημάτων υδρογόνου έως το 2023 και 15.000 τέτοιων οχημάτων έως το 2025.

Οι ανακοινώσεις των δύο εταιρειών έγιναν μετά από την ανακοίνωση αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών της Κίνας, ο οποίος παρουσίασε ένα νέο πακέτο πολιτικών για την υποστήριξη των οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Σήμερα η Κίνα διαθέτει περισσότερα από 7.000 οχήματα με κυψέλες υδρογόνου, σε σύγκριση με τα πάνω από 4 εκατομμύρια ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της.

Η Toyota και η Hyundai έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα προσφέρουν αυτοκίνητα υδρογόνου στη Κίνα, με την Toyota να συνεργάζεται με τουλάχιστον πέντε μεγάλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τις Beijing Automobile Group, FAW, Beijing SinoHytec, Dongfeng Motor και Guangzhou Automobile Group για την ανάπτυξη κυψελών υδρογόνου που θα χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικά οχήματα.