Φήμες: Το VW Group πούλησε την Bugatti στη Rimac

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα το VW Group έχει συμφωνήσει να πουλήσει την Bugatti στη κροατική Rimac Automobili. Η σχετική συμφωνία εγκρίθηκε τη περασμένη εβδομάδα και πλέον μένουν μόνο οι τελικές υπογραφές από το εποπτικό συμβούλιο του VW Group, ώστε να ανακοινωθεί επίσημα το deal.

Επί του παρόντος η Porsche κατέχει το 15,5% της Rimac και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία περιλαμβάνει και την δυνατότητα η Porsche να εξαγοράσει μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της Rimac. Συγκεκριμένα οι φήμες θέλουν την Porsche να εξαγοράζει το 49% των μετοχών της Rimac, αφού ήταν βέτο της οικογένειας Piech, η οποία και κατέχει το 53,3% των μετοχών του VW Group, μέσω της Porsche SE. Μετοχές της Rimac κατέχουν επίσης οι Hyundai, Jaguar, Koenigsegg και Magna.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το VW Group έχει πάρει την απόφαση να μην επενδύει χρήματα και εργατικό δυναμικό στις λεγόμενες “μάρκες χόμπι” που απέκτησε το πρώην αφεντικό του, Ferdinand Piech, ο οποίος και απεβίωσε τον Αύγουστο του 2019, και κοστολογούνται σε περίπου 23 δισ. ευρώ. Αντ’αυτού ο γερμανικός κολοσσός θέλει να εστιάζει στην ηλεκτροκίνηση, στην ψηφιοποίηση και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το VW Group διερευνά επίσης την πώληση των Lamborghini, SEAT, Italdesign και Ducati και μάλιστα έχουν γίνει ορισμένες διαπραγματεύσεις με πιθανούς επενδυτές, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιβραδύνει τα πράγματα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Bugatti θα παρουσιάσει στο τέλος του Οκτώβρη μια νέα one-off δημιουργία της, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hyparcar, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας, που θα βασίζεται στο Bugatti Vision Le Mans concept (φωτογραφία).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...