Η Porsche SE κατέχει πλέον το 53,3% των μετοχών της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Η Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE) είναι μια εταιρία χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται το μερίδιο των μετοχών που κατέχει η οικογένεια Porsche στην Volkswagen AG (VW Group).

Η Porsche SE ανακοίνωσε πως την περίοδο από τις 17 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου 2020, αύξησε το μερίδιο της στις μετοχές της Volkswagen, κατέχοντας πλέον το 53,3% των μετοχών του γερμανικού ομίλου.

Τα τριμηνιαία κέρδη της Porsche SE υποχώρησαν στα 99 εκατ. ευρώ, από τα 1,2 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν, λόγο της πανδημίας. Η καθαρή ρευστότητα της Porsche SE αυξήθηκε ελαφρώς στα 568 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου, σε σύγκριση με τα 533 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Τον περασμένο μήνα, η Porsche SE απέσυρε τις προοπτικές της για τα μετά φόρων αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος του 2020, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Porsche Automobil Holding δημιουργήθηκε το 2007, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche AG προσπάθησε να εξαγοράσει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της Volkswagen. Η μάχη που ακολούθησε από τα ξαδέρφια, Wolfgang Porsche και τον πρώην πρόεδρο της Volkswagen Ferdinand Piech, τον εγγονό του Ferdinand Porsche, για τον έλεγχο των δύο εταιριών, οδήγησε στην εξαγορά της Porsche από την Volkswagen το 2012, με την Porsche SE να γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Volkswagen.

Στον απόηχο της μάχης εξαγοράς των μετοχών, η οικογένεια Porsche διαπραγματεύτηκε τις μετοχές της στην Porsche για να πάρει ως αντάλλαγμα το 31,5% των μετοχών της Volkswagen, ανεβάζοντας το ποσοστό των μετοχών αλλά και τα δικαιώματα ψήφου της στην VW στο 50,7%. Η οικογένεια Porsche στη συνέχεια, δημιούργησε την Porsche Automobil Holding SE η οποία και διαχειρίζεται το μερίδιο των μετοχών της VW, ενώ εκμεταλλεύεται και τα αποθέματα μετρητών. Το 2015 η Porsche SE αγόρασε επιπλέον 1,5% των μετοχών της Volkswagen από την Suzuki, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο των μετοχών που κατέχει στην Volkswagen στο 52,2%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...