Στις αρχές του μήνα, η VW έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία ενός ολοκαίνουργιου crossover, και σήμερα η γερμανική εταιρία μας αποκάλυψε το όνομα του. Αυτό θα ονομαστεί Taos, και η ημερομηνία αποκάλυψης του έχει ήδη καθοριστεί για τις 13 Οκτωβρίου 2020.

Αναμένεται να τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan, και θα κυκλοφορήσει στην Αμερική, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Volkswagen Group of America, Scott Keogh, να δηλώνει:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μια πρώτη ματιά του νεότερου μέλους της οικογένειας Volkswagen. Υπέροχα πράγματα έρχονται σε μικρά πακέτα, όπως η Volkswagen έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τα εμβληματικά Beetle, Golf και Jetta. Το νέο αυτοκίνητο δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

Αυτή τη στιγμή, η γκάμα των SUVs της Volkswagen στις Η.Π.Α. αποτελείται από -μόνο- το Tiguan, το Atlas Cross Sport και το Atlas, με το νέο μοντέλο να αναμένεται να μέγεθος παρόμοιο με το T-Cross.

Η πόλη Taos βρίσκεται στην πολιτεία του Νέου Μεξικού των Η.Π.Α. και έχει 6.000 κατοίκους. Διαθέτει ιστορία 400 ετών και μια κοινότητα ιθαγενών Αμερικανών 1.000 ετών βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Η πόλη είναι αξιοσημείωτη για την καλλιτεχνική της κοινότητα, το χιονοδρομικό της κέντρο και τα εκπληκτικά τοπία, όπως οι απέραντες πεδιάδες, τα βουνά Sangre de Cristo και το εντυπωσιακό φαράγγι του Rio Grande.