Ο σημερινός αγώνας στην πίστα του Sochi κρίθηκε πριν καν ξεκινήσει, καθώς 35 λεπτά πριν το σβήσιμο των κόκκινων φώτων και όταν άνοιξε το pit lane -ώστε οι οδηγοί να πάρουν τη θέση τους στο grid- ο Lewis Hamilton έκανε δύο δοκιμαστικές εκκινήσεις σε λανθασμένα σημεία της πίστας.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Βρετανός έθεσε σε κίνδυνο τους άλλους οδηγούς της πίστας και του έδωσαν δύο ποινές των 5 δευτ. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τις εξέτισε όταν μπήκε στα pits για την μοναδική αλλαγή ελαστικών, καθώς οι μηχανικοί της Mercedes περίμεναν ακίνητοι για 10 δευτ., και μετά έβαλαν τάχιστα στο μονοθέσιο του Hamilton τα φρέσκα ελαστικά.

Εκτός των 10 δευτ., ο Hamilton πήρε 2 βαθμούς ποινής και στη Super Licence του, αλλά τρεις ώρες μετά τη λήξη του αγώνα οι αγωνοδίκες πήραν πίσω τους δύο βαθμούς ποινής. Αυτό σημαίνει ότι ο Hamilton έχει 8 βαθμούς ποινής τους τελευταίους 12 μήνες. Όπως γνωρίζεις, με την συμπλήρωση δώδεκα βαθμών, ο εκάστοτε οδηγός αποκλείεται από τον επόμενο αγώνα.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Hamilton τόνισε:

Πρέπει να πάω να δω ποιοι είναι οι κανόνες, να δω ακριβώς τι έκανα λάθος. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν έχει πάρει δύο ποινές πέντε δευτερολέπτων για κάτι τόσο γελοίο πριν. Δεν έθεσα κανέναν σε κίνδυνο, το έχω κάνει σε εκατομμύρια πίστες όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν αμφισβητήθηκα.

Ερωτηθείς αν η ποινή ήταν σκληρή, ο εμφανώς απογοητευμένος Hamilton είπε:

Φυσικά και είναι. Αλλά έπρεπε να το περιμένω. Προσπαθούν να με σταματήσουν, έτσι δεν είναι.