Η Lotus ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη μιας νέας αρχιτεκτονικής για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV).

Το επερχόμενο ηλεκτρικό της hypercar, το Evija, θα λειτουργήσει ως βιτρίνα τεχνολογίας και ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρίας, καθώς η τελευταία σχεδιάζει να κατασκευάσει πιο προσιτά ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, κάτι που θα το κάνει με την προαναφερθείσα χρηματοδότηση.

Η χρηματοδότηση χορηγείται στο πλαίσιο του διαγωνισμού Advanced Route to Market Demonstrator (ARMD) του Advanced Propulsion Centre (APC). O διαγωνισμός είναι χρηματοδοτούμενος από το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου (BEIS), και πραγματοποιείται για λογαριασμό του APC από το Cenex, το κέντρο αριστείας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και κυψελών καυσίμου υδρογόνου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το project της Lotus ονομάζεται LEVA, από τα αρχικά του Lightweight Electric Vehicle Architecture. Στόχος είναι η επιτάχυνση και η καινοτομία πίσω από νέες ελαφριές δομές για τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά. Η Lotus θα συνεργαστεί με την Sarginsons Industries, συνεργάτη της εφοδιαστικής της αλυσίδας, και κορυφαίους ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, για να αξιοποιήσει το πλήρες δυναμικό της νέας ελαφριάς αρχιτεκτονικής.