Δεν έχει τέλος η υπόθεση με τους προβληματικούς αερόσακους της Takata μιας και επιβεβαιώθηκε ακόμη ένας θάνατος που προκλήθηκε λόγω αυτών. Πρόκειται για τον 26ο άνθρωπο που χάνει τη ζωή του εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής εταιρίας, ενώ περισσότεροι από 290 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από αυτούς.

Ο τελευταίος θάνατος σημειώθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Honda Civic του 2002. Το αυτοκίνητο είχε ανακληθεί τον Δεκέμβριο του 2011 για την αλλαγή του αερόσακου του οδηγού και τον Δεκέμβριο του 2014 για την αλλαγή του αερόσακου του συνοδηγού, αλλά ποτέ δεν πήγε σε συνεργείο για να γίνει αντικατάσταση των προβληματικών αερόσακων, με την Honda να μην γνώριζε πως το αυτοκίνητο είχε αλλάξει ιδιοκτήτη και έτσι δεν είχε στείλει επιστολή στον άτυχο άνδρα.

Η Honda ανέφερε πως είχε επικοινωνήσει με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου συνολικά 15 φορές, προκειμένου να πάνε το αυτοκίνητο στο συνεργείο για να γίνουν οι εργασίες αντικατάστασης, αλλά αυτοί δεν το έκαναν ποτέ.

Από τους 26 θανάτους, οι 21 συνέβησαν σε αυτοκίνητα της Honda, με τους 17 εξ’αυτών να σημειώνονται στις ΗΠΑ, οι 8 στη Μαλαισία και ένας στην Αυστραλία.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί περισσότερα από 110 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως που διαθέτουν τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.