Μέχρι το 2021 η Lexus και η Toyota θα παρουσιάσουν τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως και μια σειρά νέων plug-in υβριδικών μοντέλων. Μετά την καταχώρηση στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ονόματος NX450+, τον περασμένο Απρίλιο, η Lexus έκανε νέα αίτηση -και πάλι στο EUIPO- για την καταχώρηση του ονόματος RX450h+.

Αυτό σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία θα προσθέσει σύντομα στη γκάμα της δύο PHEV μοντέλα, τα οποία πιθανότατα θα κινούνται από το ίδιο plug-in υβριδικό σύνολο. Αυτό θα προέρχεται από το νέο RAV4 Plug-in Hybrid, το οποίο φορά τον 2,5-λίτρων Hybrid Dynamic Force κινητήρα, που συναντάμε και στην “απλή” υβριδική έκδοση RAV4 Hybrid, ο οποίος αποδίδει 178 άλογα και 228 Nm ροπής.

Ωστόσο, συνδυάζεται με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα που μαζί με τον κινητήρα βενζίνης αποδίδουν συνδυαστικά 306 άλογα (225 kW). Το RAV4 Plug-in Hybrid διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh (από τα οποία τα 16 kWh είναι εκμεταλλεύσιμα), και του προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 65 χιλιομέτρων, με το τετρακίνητο αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του με ταχύτητες έως 135 χλμ/ώρα.