Έναν χρόνο πριν η Amazon και η Rivian υπέγραψαν συμφωνία με την δεύτερη να ετοιμάζει 100.000 ηλεκτρικά βαν για την πρώτη, προκειμένου να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα.

Σήμερα παραδόθηκαν τα πρώτα βανάκια, με την Amazon να θέτει ως στόχο έως το 2040 να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, γι’αυτό και η πρώτη κίνηση είναι η ηλεκτροδότηση του στόλου των οχημάτων παραδόσεων της εταιρίας.

Τα πρώτα βανάκια της Amazon θα βγούνε στους δρόμους το 2021 και θα έχουν αυτονομία 240 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Εκπρόσωπος της Rivian είπε ότι πως τα βανάκια της Amazon κατασκευάζονται στο Ιλλινόις, πως μέχρι το 2022 θα υπάρχουν 10.000 από αυτά στους δρόμους, ενώ μέχρι το 2030 θα κυκλοφορούν και τα 100.000. Τα βανάκια θα έχουν διάφορες διαμορφώσεις προκειμένου να καλύπτουν τις απαιτήσεις της Amazon.

Παράλληλα, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει να επιτελέσει αυτό το φιλόδοξο έργο προσθέτοντας περισσότερα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα τμήματα αποστολής και συσκευασίας. Για το σκοπό αυτό, η Amazon έχει επενδύσει σε βιοκαύσιμα, ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην εταιρεία να φθάσει γρήγορα στο συνολικά μηδενικό ποσοστό εκπομπών άνθρακα για το 50% των online παραγγελιών της.

Η επίτευξη της καθαρά μηδενικής χρήσης άνθρακα είναι δύσκολη για αυτή την κλίμακα, και η Amazon διευκολύνεται από το γεγονός ότι πλήθος προμηθευτών είναι επίσης αφοσιωμένοι στην βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω της ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Amazon σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τα σχόλια των πελατών για να πιέσει τις προμηθεύτριες εταιρείες να μειώσουν τη χρήση άνθρακα μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών. Η Amazon θα επενδύσει επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των δασών και των υγροτόπων.