Το Rally Ακρόπολις αναπληρωματικός αγώνας του WRC για το 2021

Σχετικά άρθρα

Το WRC μόλις ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα rally για το 2021, το οποίο θα περιλαμβάνει 12 αγώνες. Από αυτούς, οι εννιά θα πραγματοποιηθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος και οι υπόλοιποι εκτός αυτού.

Το καλεντάρι έχει σχεδιαστεί στρατηγικά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγές εξαιτίας της επίδρασης του Covid-19, προγραμματίζοντας την πλειονότητα των αγώνων από τον Ιούνιο και μετά.

Η σεζόν ξεκινά παραδοσιακά με το Rallye Monte-Carlo στις γαλλικές Άλπεις, για να ακολουθήσει το Rally Σουηδίας. Ο αγώνας στην Κροατία θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί στις 22 – 25 Απριλίου. Αυτός θα είναι ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας του 2021, και η βάση του θα είναι στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ζάγκρεμπ.

Ακολουθεί ο αγώνας της Πορτογαλίας στα τέλη Μαΐου, και θα είναι ο πρώτος από τους τρεις χωμάτινους αγώνες σε θερμές καιρικές συνθήκες, καθώς τον Ιούνιο θα γίνει ο αγώνας στην Ιταλία, για να ακολουθήσει η Κένυα, η οποία ολοκληρώνει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Η ακύρωση του φετινού Rally Κένυας-Safari, ενός από τους θρυλικούς αγώνες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, σημαίνει ότι το WRC θα επιστρέφει στην Αφρική, τη δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο του κόσμου κατά μέγεθος, για πρώτη φορά από το 2002.

Οι αγώνες στην Εσθονία και τη Φινλανδία ανοίγουν το δεύτερο μισό της σεζόν τον Ιούλιο, με τον αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο να γίνεται τον Αύγουστο του 2021. Ο promoter του WRC βρίσκεται σε συζητήσεις με τον διοργανωτή του αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος αναζητά την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση.

Δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες θα πραγματοποιηθούν εκτός Ευρώπης. Η Χιλή και η Ισπανία προηγούνται της Ιαπωνίας, η οποία θα φιλοξενήσει τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος τον επόμενο Νοέμβριο. Η ένταξη της Ιαπωνίας στο πρόγραμμα αγώνα, 11 χρόνια μετά την τελευταία φορά, σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση της Ασίας στο WRC από τότε.

Οι συνεχιζόμενες συνέπειες της νόσου Covid-19, οι οποίες οδήγησαν στην ακύρωση πολλών αγώνων του WRC το 2020, επηρέασαν σημαντικά τη δομή του επόμενου ημερολογίου. Έτσι, μετά τους πρώτους αγώνες στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία (χειμερινοί αγώνες που δεν μπορούν να μετακινηθούν), η σεζόν σταματά για περισσότερο από δύο μήνες, για να δοθεί ο μέγιστος χρόνος ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Τέλος, ως ένα επιπλέον μέτρο, το WRC ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, η Λετονία, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Ιταλία (Monza) και η Αργεντινή θα βρίσκονται στη λίστα των αναπληρωματικών αγώνων (έκτακτης ανάγκης) σε περίπτωση που υπάρχουν ακυρώσεις λόγω κορωνοϊού, με τον τελευταίο να είναι η επιλογή για τους μη ευρωπαϊκούς αγώνες.

Φυσικά δεν υπάρχει πιθανή ημερομηνία για το Rally Acropolis.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων

Αγώνας Rally Ημερομηνία
1 Μόντε Κάρλο 21 – 24 Ιανουαρίου
2 Σουηδία 11 – 14 Φεβρουαρίου
3 Κροατία 22 – 25 Απριλίου
4 Πορτογαλία 20 – 23 Μαΐου
5 Ιταλία 3 – 6 Ιουνίου
6 Κένυα 24 – 27 Ιουνίου
7 Εσθονία 15 – 18 Ιουλίου
8 Φιλανδία 29 Ιουλίου – 1 Αυγούστου
9 Μεγάλη Βρετανία 19 – 22 Αυγούστου
10 Χιλή 9 – 12 Σεπτεμβρίου
11 Ισπανία 14 – 17 Οκτωβρίου
12 Ιαπωνία 11 – 14 Νοεμβρίου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...