Η Mercedes δεν θα προμηθεύσει με κινητήρες τις Red Bull και AlphaTauri

Σχετικά άρθρα

Με την Honda να ανακοινώνει τη περασμένη εβδομάδα πως θα αποχωρήσει ως προμηθευτής κινητήρων από την Formula 1 στο τέλος του 2021, ο Toto Wolff, ο επικεφαλής της Mercedes F1, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του από το Nurburgring, πως η Mercedes δεν θα προμηθεύσει με κινητήρες τις Red Bull και AlphaTauri, ενώ συμπλήρωσε πως η ομάδα του δεν μπορεί να κατασκευάσει επιπλέον κινητήρες μιας και δεν υπάρχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.

Η Mercedes προμηθεύει ήδη με κινητήρες την δική της ομάδα, την Racing Point αλλά και την Williams, ενώ από το 2021 θα δίνει κινητήρες και στην McLaren. H Ferrari δίνει κινητήρες στην ομάδα της, στην Alfa Romeo και στη Haas, ενώ η Renault μόνο στην εργοστασιακή της ομάδα, η οποία από του χρόνου θα τρέχει με τα λογότυπα της Alpine.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι κινητήρες θα φορούν τα μονοθέσια της Red Bull και της AlphaTauri από το 2022. Υπάρχουν φήμες που θέλουν την Red Bull να αναπτύσσει τελικά τον δικό της κινητήρα εξαγοράζοντας τις εγκαταστάσεις της Honda στο Milton Keynes, ενώ φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί με την Renault.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...