Δες τον Freddie Flintoff να πιάνει 314 χλμ/ώρα με Jaguar XJ220 στο Top Gear

Σχετικά άρθρα

Στο χθεσινοβραδινό -δεύτερο- επεισόδιο του Top Gear είδαμε τους τρεις παρουσιαστές να οδηγούν τα τρία πρώτα supercar που ξεπέρασαν τον “ψυχολογικό” φράγμα των 200 μιλίων/ώρα, ως τελική ταχύτητα. Ο Chris Harris οδήγησε την Ferrari F40, ο Paddy McGuinness την Lamborghini Diablo (με την οποία είχε μια έξοδο, προκαλώντας της αρκετές ζημιές), και ο Freddie Flintoff μια Jaguar XJ220.

Ο τελευταίος επιχείρησε να πιάσει όσο μεγαλύτερη ταχύτητα μπορούσε στον διάδρομο του αεροδρομίου που βρίσκεται η πίστα της εκπομπής και πραγματοποιούνται τα γυρίσματα. Όπως θα δεις, ο Flintoff κατάφερε να δει στο ταχύμετρο 195 μίλια/ώρα, ήτοι 314 χλμ/ώρα.

Να σου θυμίσω, η XJ220 φορά έναν 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα απόδοσης 550 ίππων με 645 Nm ροπής, ικανά να του επιτρέψουν να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα του να ανέρχεται στα 354 χλμ/ώρα.

Για λίγους μήνες ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, έως ότου τον τίτλο τον πήρε η McLaren F1 το 1994, ενώ επίσης κρατούσε το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου στο Nurburgring από το 1992 μέχρι το 2000 με χρόνο 7:46:36.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...