Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 60% των ιδιοκτητών ενός αυτοκινήτου δεν έχει διαβάσει το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου του, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να δηλώνει πως αντλεί πληροφορίες για το αυτοκίνητό του όχι από το βιβλίο οδηγιών, αλλά αναζητώντας υλικό από το internet, από το YouTube, από φίλους και από συγγενείς.

Στην ίδια έρευνα, το 29% των συμμετεχόντων δήλωσε πως διάβασε πλήρως το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου του, με τους ιδιοκτήτες των Audi A3 να χρειάζονται 11 ώρες και 45 λεπτά για να το διαβάσουν ολόκληρο, αφού αυτό αποτελείται από 167.699 λέξεις. Ακολουθεί το βιβλίο οδηγιών του Seat Ibiza με 154.657 λέξεις και συνολικό χρόνο ανάγνωσης 10 ώρες και 50 λεπτά , ενώ το αυτοκίνητο με το μικρότερο βιβλίο οδηγιών είναι το Opel Zafira με 31.147 λέξεις και συνολικό χρόνο ανάγνωσης τις 2 ώρες και 36 λεπτά.

Εσύ το έχεις διαβάσει το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου σου; Το ανοίγεις όταν θέλεις να μάθεις κάποια πληροφορία για το αυτοκίνητό σου ή αναζητείς τις πληροφορίες στο internet;