Στις αρχές του χρόνου ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Amarok για την Ευρώπη, και η γερμανική εταιρία ετοιμάζει τη νέα γενιά του. Αυτή θα βγει σε συνεργασία με την Ford, η οποία θα δανείσει την πλατφόρμα και τα μηχανικά του μέρη του Ranger στη Volkswagen για το νέο γερμανικό pickup.

Ωστόσο, το μοντέλο διατίθεται κανονικά στην αγορά της Αυστραλίας, και ο τοπικός βελτιωτικός οίκος Walkinshaw, μας παρουσιάζει το πακέτο αναβάθμισης για το Amarok, το οποίο ονομάζει W580.

Το όνομα προέρχεται από την ροπή του 3,0-λιτρου V6 TDI κινητήρα, απόδοσης 258 ίππων, η οποία στη λειτουργία overboost ανεβαίνει στα 272 άλογα. Η μέγιστη ροπή του κινητήρα φθάνει τα 580 Nm και είναι διαθέσιμη από τις 1.400 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 207 χλμ./ώρα.

Η Walkinshaw έχει αναβαθμίσει την ανάρτηση του Amarok, καθώς αυτό είναι ψηλότερο κατά 40 χλστ., αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος. Πατάει σε 20άρες ζάντες, με ελαστικά διαστάσεων 275/50, ενώ υπάρχουν και αποστάτες.

Συνεχίζοντας, η Walkinshaw έχει τοποθετήσει νέα εξάτμιση με τις απολήξεις να βρίσκονται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Τέλος, υπάρχει νέα μάσκα, Bi-xenon φωτιστικά σώματα, LED φώτα ομίχλης, πλαϊνά σκαλιά κλπ. Το Amarok W580 θα πωλείται από τις αντιπροσωπείες της Volkswagen από την 1η Δεκεμβρίου.