Δεν είναι ασφαλές να συγκρίνουμε τιμές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, γιατί υπάρχουν αρκετές διαφορές στους τιμοκαταλόγους των εταιριών. Αυτές οφείλονται είτε στην διαφορετική φορολογία της κάθε χώρας, είτε σε άλλες προτεραιότητες των εταιριών, είτε σε εκπτωτικές ενέργειες, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι αν η κατά τόπο εταιρία αποτελεί θυγατρική της μητρικής ή εισαγωγική.

1

Ωστόσο, η τιμή του ηλεκτρικού Dacia Spring στην Ουγγαρία είναι μια ένδειξη του που θα κυμανθεί η τιμή του στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε σήμερα πως η τιμή των 100 πρώτων αυτοκινήτων ορίζεται στα 6.490.000 Φιορίνια, που μεταφράζονται σε €17.770 με τις σημερινές ισοτιμίες. Με τον υπολογισμό της επιδότησης του Ουγγρικού κράτους, η τιμή αυτή πέφτει στα μόλις 3.990.000 Φιορίνια, ήτοι €10.925, κάτι που το καθιστά το πιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς.

2

Όπως ήταν λογικό, οι 100 μονάδες προπωλήθηκαν άμεσα, με τους ενδιαφερόμενους να δίνουν προκαταβολή 100.000 Φιορίνια (€275). Κλείνοντας, δεν χρειάζεται να προτρέχουμε και να θεωρούμε δεδομένο ότι και στην Ελλάδα θα έχουμε ανάλογη τιμή, χωρίς ωστόσο αυτό να αποκλείεται. Επίσης, θα πρέπει να περιμένουμε περίπου ένα χρόνο μέχρι να γίνει διαθέσιμο στη χώρα μας.