Ένα -ακριβώς- χρόνο μετά την ανακοίνωση της Mazda του προγράμματος για την ανακατασκευή της πρώτης γενιάς του MX-5, η ιαπωνική εταιρία έκανε τώρα γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες του δημοφιλούς roadster και στην Ευρώπη θα μπορούν να φέρουν τα αυτοκίνητα τους σε κατάσταση “νέου”.

1

Πιο συγκεκριμένα, η Mazda παρουσιάζει μια εκτεταμένη γκάμα ανταλλακτικών που θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες του MX-5 πρώτης γενιάς να απολαύσουν και να βελτιώσουν για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο τους, με ανταλλακτικά και εξαρτήματα εγκεκριμένα από το εργοστάσιο. Συνολικά, η ιαπωνική εταιρία κάνει διαθέσιμα 117 και 156 ανταλλακτικά για τα αριστεροτίμονα και δεξιοτίμονα MX-5 πρώτης γενιάς, αντίστοιχα.

2

Για να διασφαλίσει ότι η Mazda παρουσίασε τα πιο απαραίτητα ανταλλακτικά, η εταιρεία συμβουλεύτηκε εξειδικευμένους εμπόρους λιανικής και MX-5 fan club σε όλη την Ευρώπη. Όλα τα εξαρτήματα θα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και υλικά υψηλής ποιότητας, διατηρώντας παράλληλα την εμφάνιση και την αίσθηση των αρχικών εξαρτημάτων.

3

Η νέα γκάμα περιλαμβάνει ανταλλακτικά που αναζητούν συχνά οι λάτρεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας υφασμάτινης κουκούλας, που χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό για το πίσω τζάμι με την αρχική έκδοση. Συνεχίζοντας, υπάρχουν οι αυθεντικές Enkei ζάντες αλουμινίου, αλλά χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες για να γίνουν ελαφρύτερες και πιο ανθεκτικές.

Τέλος, υπάρχει επίσης μια μεγάλη λίστα ανταλλακτικών για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς και μηχανικών εξαρτημάτων και μικρότερων βιδών και ροδέλων.