Η Fisker ανακοίνωσε σήμερα ότι η ευρωπαϊκή της έδρα θα είναι στο Μόναχο της Γερμανίας, περίπου 314 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο της Magna International, η οποία θα κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις της, στο Graz της Αυστρίας, το ηλεκτρικό Ocean για λογαριασμό της πρώτης.

1

Σύμφωνα με τη Fisker, η συγκεκριμένη τοποθεσία προσφέρει βολική πρόσβαση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ είναι και πολύ κοντά στην Αυστρία. Η αμερικάνικη εταιρία ονόμασε τα κεντρικά γραφεία της στην Ευρώπη “Matrix”, και ακολουθούν την ανακοίνωση σχετικά με τα νέα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της Fisker, με τίτλο “Inception”, το οποίο θα βρίσκεται στο Manhattan Beach της Καλιφόρνια.

2

Συνεχίζοντας, η Fisker ανακοίνωσε ότι η Viggo, μια ride-sharing υπηρεσία από την Δανία, παρήγγειλε 300 Ocean. To πρόγραμμα εξέλιξης του τελευταίου συνεχίζεται, με την Fisker να αναφέρει ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες για το προηγμένο σύστημα μετάδοσης συνεχίζονται μέσω μιας ειδικής ομάδας μηχανολόγων για τη μετάδοση της κίνησης. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι developers του λογισμικού και οι μηχανικοί της εκτελούν προσομοιώσεις για το Human Machine Interface (HMI) του Ocean, καθώς και σχετικά συστήματα διεπαφής χρήστη (UI) και εμπειρίας χρήστη (UX).

Η Fisker στοχεύει να φέρει το ηλεκτρικό της SUV στην Ευρώπη το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και να ανοίξει το πρώτο κέντρο εμπειρίας το τέταρτο τρίμηνο του 2021, επίσης στο Μόναχο.