Η FCA αντιμέτωπη με αγωγή ύψους 5,54 δισ. ευρώ λόγω παράνομων λογισμικών

Σχετικά άρθρα

Η Fiat Chrysler Automobiles είναι αντιμέτωπη με αγωγή ύψους 5 δισ. λιρών (5,54 δισ. ευρώ) λόγω παράνομων λογισμικών σε ορισμένους diesel κινητήρες διαφόρων μοντέλων της.

Σύμφωνα με την PGMBM, ένας συνασπισμός Βρετανών, Βραζιλιάνων και Αμερικανών δικηγόρων που εκπροσωπούν φερόμενα “θύματα αδικιών από μεγάλες εταιρείες”, περίπου 500.000 αυτοκίνητα των Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Iveco και ορισμένα Suzuki που εξοπλίζονται με κινητήρες της Fiat, κατασκευασμένα από το 2008 και έπειτα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη αγωγή.

Εάν η PGMBM κερδίσει την υπόθεση, οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων θα μπορούσαν να λάβουν περίπου 10.000 λιρών (11.070 ευρώ) ο καθένας ως αποζημίωση.

Ο Tom Goodhead της PGMBM δήλωσε:

Η Fiat Chrysler Automobiles έχει παραπλανήσει τους οδηγούς σχετικά με τις πραγματικές εκπομπές που παράγουν πολλά από τα diesel αυτοκίνητά της. Αυτή είναι μια ακόμη περίπτωση μιας τεράστιας αυτοκινητοβιομηχανίας που απατά τους καταναλωτές με σημαντική επίδραση στο περιβάλλον και τη συλλογική μας ευημερία.

Η FCA πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για αυτές τις πρακτικές και αυτή η υπόθεση θα δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να δικαιωθούν και να αποζημιωθούν για παραπλάνηση από μια εταιρεία που μπορεί να έχουν εμπιστευτεί. Νομικά, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να δικαιούνται αποζημίωση που μπορεί να φτάσει το συνολικό κόστος αγοράς των επηρεαζόμενων οχημάτων. Ωστόσο, βάσει παρόμοιων νομικών ενεργειών σε όλο τον κόσμο, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναμένονται 10.000 λίρες Αγγλίας ανά ενάγοντα.

Η FCA που πέρυσι συμφώνησε να πληρώσει 800 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ λόγω παράνομων λογισμικών, δήλωσε πως η αγωγή της PGMBM δεν έχει βάση και πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό της στο δικαστήριο.

Επηρεαζόμενα οχήματα

Εταιρία 1,3 λίτρων 1,6 λίτρων 2,0 λίτρων 3,0 λίτρων 3,0 λίτρων V6
Fiat 500 500L 500X Ducato
500C 500X Bravo
500L Bravo Doblo
500X Doblo Ducato
Doblo Grande Scudo
Fiorino Punto Talento
Panda Punto Evo  
Punto Scudo  
Punto Evo Talento  
Grande Punto Tipo  
Qubo    
Tipo    
Alfa Romeo MiTo Guilietta 159
MiTo Brera
  Guilietta
  Spider
Jeep Compass Cherokee Grand Cherokee
Renegade Compass Commander
  Renegade  
Suzuki SX4
Vitara
S-Cross
Iveco Όλα τα μοντέλα        

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr