Και η Renault αρνητική στο “πάγωμα” των κινητήρων

Σχετικά άρθρα

Μετά την Ferrari, μια ακόμη ομάδα της Formula 1, η Renault, έκανε ξεκάθαρο πως δεν είναι πρόθυμη να συμφωνήσει με τη πρόταση της Red Bull για πάγωμα των κινητήρων του 2022, έτσι ώστε η δεύτερη να μπορέσει να εξαγοράσει τα δικαιώματα των κινητήρων από την Honda και να δημιουργήσει νέο τμήμα κινητήρων που θα αναλάβει την εξέλιξη των υπαρχόντων κινητήρων.

Με την Red Bull να απειλεί πως θα αποχωρήσει από την Formula 1 εάν δεν βρεθεί λύση με το θέμα των κινητήρων, ο Cyril Abiteboul της Renault δήλωσε από την Ίμολα πως η γαλλική ομάδα δεν είναι πρόθυμη να συμφωνήσει στο πάγωμα των κινητήρων του 2022.

Όπως είπε:

Εάν με ρωτούσατε πριν από 6 μήνες θα σας απαντούσα πως πιέζαμε σκληρά για ένα ακόμη χαμηλότερο budget cap, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος ανάπτυξης του σασί και τα κόστη που σχετίζονται με την εξέλιξη του κινητήρα, αποδεχόμενοι έτσι το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων. Αλλά τότε, η Red Bull Racing και η Honda ήταν ενάντια στη πρόταση μας και το αποδεχτήκαμε.

Συνεχίσαμε λοιπόν σε έναν διαφορετικό δρόμο και από τότε ασχολούμαστε με την ανάπτυξη του κινητήρα του 2022. Έτσι αν με ρωτήσετε σήμερα για το πάγωμα των κινητήρων, θα σας απαντήσω πως η θέση μας είναι σαφώς διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν από 6 μήνες.

Η Renault είναι αρνητική στο πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων του 2022. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια πολύ σημαντική πλατφόρμα για εμάς. Δεν το δεχόμαστε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...