Η Formula E ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε μειοψηφικός μέτοχος στην Extreme E, έτσι ώστε ενωμένοι στον θεμελιώδη σκοπό τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να επιταχύνουν την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Formula E και η Extreme E έχουν φυσική στρατηγική συμμαχία, που πλέον επισημοποιήθηκε με την επένδυση της Formula E. Η συνεργασία δείχνει μια επέκταση της δέσμευσης της Formula E για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνολογιών βιώσιμης κινητικότητας.

Όπως γνωρίζεις, το Extreme E είναι ένα νέο ριζοσπαστικό μηχανοκίνητο άθλημα με ηλεκτρικά εκτός δρόμου SUV, τα οποία θα τρέχουν σε απομακρυσμένα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο, σε αρκετά προκλητικές συνθήκες.

Με την επένδυση της Formula E έρχεται και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Extreme E, την οποία θα κατέχει ο διευθύνων σύμβουλος της Formula E, Jamie Reigle. Ενώ οι δύο επιχειρήσεις παραμένουν ανεξάρτητες, η στενή συνεργασία της ηγεσίας τους θα επιτρέψει μια πραγματικά στρατηγική συνεργασία, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Extreme E και ιδρυτής της Formula E, Alejandro Agag, διατηρεί το ρόλο του προέδρου της Formula E.