Η Mitsubishi έχει μακρά ιστορία στους αγώνες rally. Εισήλθε στο άθλημα τη δεκαετία του ’70 με το Lancer 1600 GSR και είδε άμεση επιτυχία κερδίζοντας στο ντεμπούτο της. Στη δεκαετία του ’80 έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally (WRC), πρώτα με το Lancer 2000 EX, έπειτα με το Group B Starion και μετά με το Galant VR-4.

Αλλά ήταν η δεκαετία του ’90 όπου γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με το Lancer Evolution και τις συνεχείς βελτιώσεις του, κερδίζοντας τέσσερις τίτλους στη σειρά. Και ας μην ξεχνάμε τα κατορθώματά της στο Ράλι Ντακάρ με το Pajero.

Μπορεί σήμερα η ιαπωνική εταιρία να μην είναι τόσο ενεργή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ωστόσο εξακολουθεί να τρέχει, κυρίως σε κατά τόπους πρωταθλήματα. Πρόσφατα, η Mitsubishi σε συνεργασία με τη Ralliart Νέας Ζηλανδίας έφτιαξαν το αγωνιστικό Xpander AP4 για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Ράλι Ασίας-Ειρηνικού. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, οι δύο προαναφερθείσες εταιρίες μας παρουσίασαν ένα νέο αγωνιστικό, με βάση το Space Star, το οποίο στη χώρα της Ωκεανίας κυκλοφορεί ως Mirage.

Το νέο Mirage είναι μια εξέλιξη του Mirage R5 που ανταγωνίζεται στις junior κατηγορίες ράλι της Ασίας. Το νέο αγωνιστικό φέρει την πιο πρόσφατη εμφάνιση, υιοθετώντας τη Dynamic Shield ταυτότητα της εταιρίας, αλλά τα κοινά μέρη με την έκδοση δρόμου του αυτοκινήτου πόλης σταματούν κάπου εκεί.

Το αυτοκίνητο διαθέτει το απαραίτητο roll cage, το πλαίσιο του προσαρμόστηκε κατάλληλα ώστε να τοποθετηθεί το σύστημα τετρακίνησης, ενώ τα φαρδύτερα φτερά φιλοξενούν τους μεγαλύτερους τροχούς και τα πιο πλατιά μετατρόχια. Ακολούθως, υπάρχουν αγωνιστικά φρένα, “χωμάτινες” αναρτήσεις, ενώ κάτω από το καπό κρύβεται ένας 1600άρης turbo κινητήρας, απόδοσης 350 ίππων και 500 Nm ροπή.

Όπως το Xpander έτσι και το αγωνιστικό Mitsubishi Mirage θα τρέξει στο πρωτάθλημα ράλι Ασίας και Ωκεανίας.