Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Tesla έθεσε σε λειτουργία τον 20.000στο Supercharger ταχυφορτιστή της, με την εταιρία του Elon Musk να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στο συγκεκριμένο κομμάτι σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, με την Tesla να προσθέτει μέσα στο 2020 περίπου 5.000 νέους ταχυφορτιστές σε όλο τον κόσμο.

Στις σχετικές ειδήσεις, αναφορές από τη Γερμανία θέλουν την Tesla να έρχεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις στο εργοστάσιο που κατασκευάσει κοντά στο Βερολίνο, λόγω των δυσκολιών στην εξασφάλιση σχετικών αδειών που χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει στην αποψίλωσή και άλλης δασικής έκτασης, αλλά και αδειών που απαιτούνται για την κατασκευή του βαφείου.

Η Tesla προσδοκά πως θα καταφέρει να πάρει τις σχετικές άδειες και θα θέσει σε λειτουργία το νέο της εργοστάσιο τον Ιούλιο του 2021. Ο ίδιος ο Elon Musk έχει αναλάβει το θέμα των αδειών και έχει συναντηθεί με τον υπουργό οικονομικών υποθέσεων του Βρανδεμβούργου, Jorg Steinbach, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση με τις άδειες και το χρονοδιάγραμμα.

1

Η ολοκλήρωση του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία είναι εξαιρετικά σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία, μιας και θα της επιτρέψει το λανσάρισμα του Model Y στην Ευρώπη.