Τα θερμαινόμενα φώτα θα μπορούσαν να είναι το χαρακτηριστικό ασφαλείας του αύριο

Σχετικά άρθρα

Τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED έχουν γίνει αρκετά διαδομένα, καθώς σήμερα τα συναντάμε σε μοντέλα ακόμα και στην κατηγορία Α. Ένα -κατά περίπτωση- αρνητικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παράγουν θερμότητα, και σε κρύες ή υγρές καιρικές συνθήκες το πλαστικό τζάμι του σώματος ενδέχεται να θολώσει.

Παρομοίως, οι αισθητήρες των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), όπως και αυτοί για το adaptive cruise control, μπορούν να παγώσουν και να σταματήσουν να λειτουργούν.

H Canatu είναι μια κορυφαία φιλανδική εταιρία, με έδρα την πόλη Vantaa, η οποία κατασκευάζει καινοτόμα διάφανα αγώγιμα φιλμ και αισθητήρες αφής, που προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, η Canatu έχει σχεδιάσει ένα θερμαινόμενο φιλμ που τοποθετείται πάνω στα φωτιστικά σώματα και τα κρατάει καθαρά κατά τον χειμώνα. Έτσι, τα φώτα και οι αισθητήρες λειτουργούν τέλεια και το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.

ΠηγήCanatu

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...