Η Ferrari συνεχίζει την ανάπτυξη του πρώτου SUV της, της Purosangue και σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Michael Leiters, ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Ferrari, δήλωσε πως μπορεί η ιταλική εταιρία να αντιμετώπισε δυσκολίες με την ανάπτυξη της SF90, αλλά στην Purosangue, ήρθαν αντιμέτωποι με δυσκολίες “από άλλη διάσταση επιπλοκών”.

Όπως χαρακτηρισιτκά είπε:

Η SF90 ήταν μια πρόκληση, αλλά η Purosangue είναι μια άλλη διάσταση επιπλοκών. Και αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη κουλτούρα και διαδικασίες δοκιμών, ώστε να μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των πελατών για ένα SUV μοντέλο. Αλλά είμαι πολύ σίγουρος. Προσωπικά έχω κάνει πολλά SUV και νομίζω ότι έχουμε καταλάβει τι είναι απαραίτητο για ένα SUV που είναι μια πραγματική Ferrari. Όταν έρθει η ώρα, θα σας δείξουμε ότι δεν είναι αντίφαση.

Ο Leiters που ήταν επικεφαλής του προγράμματος SUV μοντέλων της Porsche προτού πάει στην Ferrari, δεν διευκρίνισε τα προβλήματα που έπρεπε να λύσουν, αλλά η εμπειρία του στην ανάπτυξη των Cayenne και Macan σίγουρα θα πρέπει να τον βοήθησε.

Η Ferrari θα παρουσιάσει την Purosangue το 2022 και έχει κωδική ονομασία 175. Θα τοποθετηθεί απέναντι από την Lamborghini Urus, ανοίγοντας μια νέα κατηγορία για την Ferrari. Θα κατασκευαστεί στη ευέλικτη προσθιο-κεντρομήχανη πλατφόρμα της εταιρίας, που μπορεί να φιλοξενήσει V6, V8 και V12 κινητήρες, με ή χωρίς υβριδική τεχνολογία. Η πλατφόρμα υποστηρίζει τόσο πίσω κίνηση, όσο και τετρακίνηση, ενώ πάνω της μπορούν να κατασκευαστούν μοντέλα με 2 ή 4 καθίσματα.

Η Purosangue θα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό της, θα διαθέτει ρυθμιζόμενη καθ’ύψος ανάρτηση, προηγμένες αντιστρεπτικές που θα βελτιώνουν την κύλιση του αυτοκινήτου τόσο στον δρόμο, όσο και εκτός δρόμου, ενώ ανάμεσα στους κινητήρες της θα υπάρχει ένας νέος V6 twin-turbo plug-in υβριδικός και ένας V12 ατμοσφαιρικός.

Στόχος της ιταλικής εταιρίας είναι το μοντέλο να προσφέρει τους χώρους και την άνεση ενός SUV, όπως επίσης την εμπειρία οδήγησης, την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου της Ferrari.