Η Jaguar Land Rover ξεκίνησε την κατασκευή μια έξυπνης πόλης στην Ιρλανδία. Πρόκειται για το Future Mobility Campus Ireland (FMCI), ένας έξυπνος “κόμβος” όπως χαρακτηρίζει το project η βρετανική εταιρία, προκειμένου να διεξάγει εκεί δοκιμές με αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα μπορούν να μοιράζονται τους δρόμους με άλλα αυτοκίνητα, με πεζούς, όπως και με ποδηλάτες, αλληλοεπιδρώντας μεταξύ τους.

Η βρετανική εταιρεία συνεργάστηκε με εταιρείες τεχνολογίας όπως η Cisco, η Seagate, η Renovo, η Red Hat, η Valeo και η Mergon για να αναπτύξουν μια ιδιωτική μονάδα δοκιμών 12 χιλιομέτρων στο επιχειρηματικό πάρκο Shannon Free Zone, κοντά στο Limerick.

Εξοπλισμένο με αισθητήρες, συστήματα εντοπισμού, έξυπνες διασταυρώσεις και συνδεδεμένους δρόμους, το FMCI θα λειτουργεί ως χώρος δοκιμών για αυτόνομη, συνδεδεμένη, ηλεκτρική και κοινόχρηστη τεχνολογία, χρησιμοποιώντας αυτόνομα Jaguar I-Pace . Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Το FMCI θα έχει πρόσβαση και σε έναν διασυνδεδεμένο αυτοκινητόδρομο μήκους 450 χλμ, όπως επίσης και σε έναν ελεγχόμενο διάδρομο εναέριας κυκλοφορίας για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), από το αεροδρόμιο Shannon κατά μήκος της εκβολής του ποταμού Shannon στην Ιρλανδία.