Οδηγώντας το “τρελό” Ariel Nomad R

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο καλοκαίρι η Ariel παρουσίασε το Nomad R. Με το εμπορικό του λανσάρισμα να ξεκινά τις επόμενες ημέρες, ο Henry Catchpole είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την πιο “τρελή” έκδοση του off-road μοντέλου της μικρής βρετανικής εταιρίας και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

To Nomad R φορά τον 2,0-λιτρο κινητήρα του παλιού Civic Type R (K20Z3), ο οποίος σε εργοστασιακή μορφή αποδίδει 200 άλογα στις 7.800 σ.α.λ. και 188 Nm ροπή στις 6.200 σ.α.λ. Η Ariel, όμως, του τοποθέτησε τον δικό της κομπρέσορα, και έτσι το Nomad R αποδίδει 335 άλογα με 330 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα.

Η δύναμη περνά στον δρόμο μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου της Sadev, προερχόμενο από τα Atom V8 και Atom 3.5R, που συνδυάζεται με ένα μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο χρόνος για το “ανέβασμα” μιας σχέσης είναι μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ τα “κατεβάσματα” γίνονται σε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο συμπλέκτης χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση του αυτοκινήτου, καθώς οι εν κινήσει οι σχέσεις μπαίνουν “καρφωτές” και χωρίς τη χρήση του.

Το Ariel Nomad R θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις πέντε αυτοκινήτων, με την τιμή του να ορίζεται στις 64.500 λίρες (περίπου €71.300), χωρίς ΦΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...