Οι πιο αξιόπιστες/αναξιόπιστες μάρκες και τα πιο αξιόπιστα/αναξιόπιστα αυτοκίνητα του 2020

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια χρονιά το Consumer Reports δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αξιοπιστίας με τίτλο “Annual Auto Reliability Survey. Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και οι αναξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, όπως επίσης ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και τα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ.

Οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες μάρκες

Μετά από δύο χρόνια που η Lexus βρισκόταν στη κορυφή, φέτος τα πρωτεία τα κέρδισε η Mazda, η οποία πέρυσι βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Φέτος, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Toyota, στην τρίτη η Lexus, στη τέταρτη η Buick και στην πέμπτη η Honda. Την 10αδα συμπληρώνουν οι Hyundai, Ram, Subaru, Porsche και Dodge.

Στον πάτο της βαθμολογίας συναντάμε στη τελευταία θέση την Lincoln, ενώ μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται η Tesla, ακολουθούμενη από τις Volkswagen, Mini, Ford, Cadillac και Mercedes-Benz.

Από την φετινή έρευνα απουσιάζουν οι Acura, Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Genesis, Jaguar, Land Rover, Maserati και Mitsubishi, επειδή το Consumer Reports δεν είχε αρκετά δεδομένα προκειμένου να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

Κυριαρχία ιαπωνικών εταιριών

5 από τις 10 πιο αξιόπιστες εταιρίες ήταν ιαπωνικές, 3 αμερικανικές, 1 γερμανική και 1 κορεάτικη.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής έρευνας ήταν η βελτίωση της Buick κατά 14 θέσεις, η άνοδος της Cadillac κατά 9 θέσεις και της Honda κατά 7 θέσεις. Η Chevrolet κέρδισε 8 θέσεις και η GMC 6, λόγω της αξιοπιστίας του Bolt EV και του 2500 HD. BMW (+5), Volvo (+6) και Jeep (+7) σημείωσαν άνοδο χάρη στα πιο αξιόπιστα νέα ή facelift μοντέλα τους, με τα BMW 3-Series, BMW X5, Volvo S60/V60 και Volvo XC40 να έχουν αυξημένη αξιοπιστία. Το Jeep Gladiator ήταν πολύ αξιόπιστο κατά το πρώτο έτος της κυκλοφορίας του, ενώ βελτιώθηκε και η αξιοπιστία του Wrangler.

Στον αντίποδα, η Mini έχασε 13 θέσεις, με την Subaru να χάνει μια θέση λόγω της αξιοπιστίας του Ascent. Η Audi “υποφέρει” από τα Q3, Q8 και e-Tron, τα οποία έχουν αξιοπιστία κάτω ή πολύ κάτω από τον μέσο όρο, με τα A6, Q5, A4 και A5 να συμβάλλουν ώστε η εταιρία να παραμείνει στην ίδια θέση με πέρυσι.

Το νέο CVT κιβώτιο της Kia στα Forte και Soul αποδείχτηκε πως είχε σημαντικά προβλήματα, ρίχνοντας την κορεατική εταιρία κατά 6 θέσεις στον πίνακα, με τις Ford και Lincoln να χάνουν 6 και 11 θέσεις αντίστοιχα, λόγω των προβλημάτων των Explorer, Escape, Aviator και Corsair. Η Tesla βρέθηκε στην προ-τελευταία θέση κυρίως λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας του Model Y. Μόνο το Model 3 είναι αξιόπιστο και συνιστάται από το Consumer Reports, με το Model S να βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο, με την αξιοπιστία του Model Y να παραμένει χαμηλή.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Η μεθοδολογία

Ο αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προκειμένου να βγάλει τα φετινά αποτελέσματα αξιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχαν περισσότερα από 329.000 αυτοκίνητα παραγωγής, 300+ διαφορετικών μοντέλων, παραγωγής από το 2000 έως και το 2020.

Ο οργανισμός είχε στοιχεία από 200 με 300 μονάδες κάθε μοντέλου, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να τα έχουν τουλάχιστον για 12 μήνες στη κατοχή τους και να αναφέρουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τα αυτοκίνητά τους, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, συμπληρώνοντας μια λίστα με αυτές τις 17 κατηγορίες προβλημάτων. Αναλυτικά τις κατηγορίες αλλά και το πως Consumer Reports έβγαλε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας μπορείς να τα βρεις εδώ.

Τα προτεινόμενα για φέτος

Το Consumer Reports προτείνει φέτος 11 αυτοκίνητα, τα:

Audi A6

BMW 3 Series

BMW 5 Series

BMW X5

BMW X7

Cadillac XT5

GMC Acadia

Infiniti Q50

Jeep Gladiator

Mini Countryman

Volvo S60

Τα αυτοκίνητα που δεν προτείνονται

Από την άλλη δεν προτείνει πλέον 16 αυτοκίνητα τα:

Audi E-Tron

Audi Q3

BMW X3

Ford Ranger

Genesis G70

Infiniti QX50

Kia Forte

Kia Niro EV

Kia Soul

Mini Cooper

Nissan Rogue Sport (Qashqai)

Porsche Taycan

Subaru Ascent

Tesla Model S

Volkswagen Golf GTI

Volvo XC60

Τα 10 πιο αξιόπιστα

6 από τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα προέρχονται από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Συγκεκριμένα τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα ακόλουθα:

Toyota Prius – Βαθμός αξιοπιστίας: 93

Lexus NX – Βαθμός αξιοπιστίας: 91

Buick Encore – Βαθμός αξιοπιστίας: 91

Lexus GX – Βαθμός αξιοπιστίας: 90

Honda HR-V – Βαθμός αξιοπιστίας: 90

Toyota Prius Prime – Βαθμός αξιοπιστίας: 88

Hyundai Kona – Βαθμός αξιοπιστίας: 87

Audi A5 – Βαθμός αξιοπιστίας: 86

Audi A4 – Βαθμός αξιοπιστίας: 86

Mazda CX-5 – Βαθμός αξιοπιστίας: 85

Τα 10 πιο αναξιόπιστα

Τα Αμερικάνικα μοντέλα αποδείχτηκαν τα πιο αναξιόπιστα φέτος, με 6 από τα 10 να είναι μοντέλα της Chevrolet, της Jeep και της Tesla. Αναλυτικά τα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους λιγότερους βαθμούς αξιοπιστίας φέτος είναι τα εξής:

Chevrolet Silverado – Βαθμός αξιοπιστίας: 13

Subaru Ascent – Βαθμός αξιοπιστίας: 18

Volkswagen Atlas – Βαθμός αξιοπιστίας: 19

Jeep Compass – Βαθμός αξιοπιστίας: 21

Volvo XC90 – Βαθμός αξιοπιστίας: 26

Chevrolet Colorado – Βαθμός αξιοπιστίας: 26

Tesla Model S – Βαθμός αξιοπιστίας: 26

Jeep Wrangler – Βαθμός αξιοπιστίας: 27

Ford EcoSport – Βαθμός αξιοπιστίας: 28

Volvo XC60 – Βαθμός αξιοπιστίας: 28

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...