Επίσημο: Artura, το όνομα του υβριδικού supercar της McLaren

Σχετικά άρθρα

Η McLaren έχει κάνει γνωστό πως το νέο V6 plug-in υβριδικό της μοντέλο έχει εισέλθει στην τελευταία φάση δοκιμών εξέλιξης, έτσι ώστε να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, και γι’αυτό σήμερα μας αποκάλυψε το όνομα του.

Αυτό είναι το Artura, με το εντελώς νέο μοντέλο να αντικαθιστά την 570S και παράλληλα θα σημάνει το τέλος της παραγωγής της Sport Series γκάμας. To νέο supercar θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο GT και στην 720S, με τον νέο υβριδικό ολοκαίνουργιο V6 βενζινοκινητήρα να έχει όριο περιστροφής τις 8.000 σ.α.λ και να αποδίδει 600 άλογα και 600 Nm ροπής. Επίσης θα μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του για περίπου 30 χλμ.

Θα βασίζεται στο νέο carbon Monocell πλαίσιο, το οποίο η εταιρία ονομάζει MCLA (McLaren Carbon Lightweight Architecture), που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε in-house από την εταιρία στο McLaren Composites Technology Center (MCTC) στο Σέφιλντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον CEO της McLaren, Mike Flewitt, η πρόθεση της εταιρείας είναι να λανσάρει υβριδικά μοντέλα που ζυγίζουν σχεδόν το ίδιο με τα τρέχοντα μοντέλα, τονίζοντας:

Τα υβριδικά μοντέλα μας θα είναι 30 με 40 κιλά (πιο βαριά) από τα μη υβριδικά. Όταν σκέφτεσαι ότι το υβριδικό σύστημα της P1 ήταν 140 κιλά, κάναμε τεράστιο προσπάθεια για να διαχειριστούμε το βάρος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...