Το Connaught Type-D GT φορά έναν κομπρεσοράτο 2.000 κ.εκ V10 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Το Connaught Type-D GT ήταν ένα project ενός πρώην μηχανικού της Jaguar, ο οποίος ξεκίνησε την δική του εταιρία στις αρχές της δεκαετία τους 2020. Στόχος του ήταν να αναπτύξει ένα V10 υβριδικό σπορ μοντέλο, αλλά τελικά η εταιρία δεν μπόρεσε να αντέξει οικονομικά και χρεωκόπησε το 2004, προτού καταφέρει να περάσει το μοντέλο της στη παραγωγή.

Ωστόσο η εταιρία είχε καταφέρει να δημιουργήσει ορισμένα πρωτότυπα Connaught Type-D GT που παίρνουν κίνηση από έναν κομπρεσοράτο 2.000 κ.εκ V10 κινητήρα απόδοσης 303 ίππων με 371 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνεργάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και βρίσκεται που είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος.

Η εταιρία ήθελε να συνδυάσει τον V10 κινητήρα της με έναν ηλεκτροκινητήρα προκειμένου να αυξηθούν οι επιδόσεις του, αλλά να μειωθεί παράλληλα η κατανάλωση βενζίνης και οι εκπομπές ρύπων.

Η Connaught δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Type-D GT, αλλά πρόσφατα, η Bevan Davidson International, μια εταιρεία μηχανικών με έδρα την Ουαλία, αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Connaught και έχει ως σκοπό να βγάλει στο Type-D GT στη παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...