Ο σαμποτέρ της Tesla πρέπει να πληρώσει 400.000 δολάρια αποζημίωση

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2018 η Tesla ανακοίνωσε πως εντόπισε ένα σαμποτέρ στο εργοστάσιό της και προχώρησε σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου πρώην υπαλλήλου της, ονόματι Martin Tripp. Ο Tripp ήταν πρώην τεχνικός στο Gigafactory της στη Νεβάδα, με την Tesla να τον κατηγορεί για παράνομη πειρατεία σε εμπιστευτικές και εμπορικές μυστικές πληροφορίες της Tesla, μεταβιβάζοντας αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους.

Η Tesla κέρδισε την υπόθεση εναντίον πρώην υπαλλήλου της, ο οποίος απολύθηκε, κατηγορούμενος για παραβίαση και μεταφορά δεδομένων και εμπορικών μυστικών της εταιρείας σε τρίτους. 

Ο Tripp, που εργαζόταν ως τεχνικός επεξεργασίας στο Gigafactory εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα το διάστημα 2017 – 2018, κατηγορήθηκε πως αποκάλυψε παράνομα σε δημοσιογράφους, εμπορικά μυστικά σχετικά με την παραγωγή του Model 3 της Tesla.

Συγκεκριμένα, ενώ εργαζόταν ακόμη για την Tesla, φαίνεται πως μέσω e-mails με δημοσιογράφους αποκάλυψε πως η Tesla δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει τον προκαθορισμένο στόχο της για παραγωγή 5.000 Model 3 την εβδομάδα. Όταν η εταιρεία ανακάλυψε πως εκείνος ήταν υπεύθυνος για την διαρροή των συγκεκριμένων πληροφοριών, τον απέλυσε.

O Tripp τότε παραδέχτηκε πως παραβίασε τους νόμους περί εμπορικών μυστικών και τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και υποσχέθηκε να πληρώσει στην Tesla 25.000 δολάρια. Ωστόσο, συνέχισε να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με την Tesla, ακόμη και μετά την εντολή δικαστή να σταματήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Από τότε και στο εξής, Elon Musk και Tripp ανταλλάσσουν δημόσια πυρά, με τον Tripp να μηνύει την Tesla ζητώντας αποζημίωση 1 εκατ. δολαρίων. Η Tesla απάντησε, μηνύοντας τον, ζητώντας του 167 εκατ. δολάρια, με τον πρώην υπάλληλο της Tesla να κατηγορεί τον Musk για δυσφήμιση, κατηγορία που ωστόσο ο ομοσπονδιακός δικαστής που είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε απορρίψει.

Σήμερα, 2,5 χρόνια μετά, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο πρώην τεχνικός καλείται να πληρώσει 400.000 δολάρια στην Tesla και να τερματίσει τη δημόσια διαμάχη του με τον Musk.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...