Από τον Μάρτιο του 2010 ο κινέζικος όμιλος Zhejiang Geely Holding εξαγόρασε την Volvo από την Ford, και έκτοτε η σουηδική εταιρία σχεδόν κάθε χρόνο κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Μεταξύ άλλων, στον όμιλο ανήκουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Geely, Proton, Lotus, Lenv και Lynk & Co, και στις αρχές του χρόνου η Volvo και η Geely έκαναν γνωστό ότι εξετάζουν μια πιθανή συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

3

Ωστόσο, οι εργασίες για την πιθανή συγχώνευση τέθηκαν σε παύση, καθώς η Geely είχε στόχο το προηγούμενο διάστημα να μπει στη χρηματιστηριακή αγορά New Star της Σαγκάης, η οποία με τη σειρά της απαγόρευσε να γίνουν αλλαγές αυτό το χρονικό σημείο στην κεφαλαιακή δομή της Geely.

2

Σήμερα, ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, έκανε γνωστό ότι οι ομιλίες για την συγχώνευση των Volvo και Geely θα συνεχιστούν το πρώτο τρίμηνο του 2021, τονίζοντας:

Είπαμε ότι εξετάζουμε έναν συνδυασμό και αυτός θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Κοινή χρήση πλατφόρμας και ούτω καθεξής. Επίσης, κάθε είδους συγχώνευση θα πρέπει να έχει μια στρατηγική που να διατηρεί την ταυτότητα και των δύο εταιρειών.

Η Volvo είναι φυσικά πολύ περήφανη και η Geely είναι πολύ περήφανη για τη μάρκα τους, και φυσικά δεν θέλουν να γίνουν μέρος ενός πιο ευρωπαϊκού οργανισμού. Είναι μια ευκαιρία να σχηματίσουμε μια συμμαχία.