Στην έκθεση της Γενεύης του 2017 η Honda παρουσίασε το όραμα της σχετικά με το “πράσινο” μέλλον της. Με motto Electric Vision, η ιαπωνική εταιρία είχε υποσχεθεί τότε πως έως το 2025 θα προσφέρει τα 2/3 των μοντέλων της που θα πουλά στην Ευρώπη με “ηλεκτροποιημένα” σύνολα. Ωστόσο, οι ραγδαίες αλλαγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, της αγοράς και το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών στην Ευρώπη συνέβαλαν στην επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού της γκάμας της Honda για την ήπειρο μας.

Έτσι, ο νέος στόχος τοποθετήθηκε τρία χρόνια νωρίτερα από αυτόν που είχε ανακοινωθεί αρχικά, κάτι που μεταφράζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2023 όλα τα mainstream μοντέλα της Honda, εδώ στην Ευρώπη, θα διαθέτουν υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας θα αποτελείται από έξι νέα μοντέλα, και τα δύο που άνοιξαν τον δρόμο είναι το Honda e και το νέο Jazz.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας στην Ευρώπη, Ian Howells, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η [γκάμα της Honda] θα είναι ένας συνδυασμός αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών. Προφανώς, εάν η νομοθεσία αλλάξει καθώς πλησιάζουμε το 2035, ή τα υβριδικά δεν έχουν πέραση, τότε θα μετακινήσουμε τη τεχνολογία μας εκτός αυτών.

Παρόλο που η Honda υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση, το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένας λόγος που ο Howells δεν τα βλέπει ως άμεση λύση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, τονίζοντας:

Είναι 30% έως 50% ακριβότερα από ένα συμβατικό ή υβριδικό μοντέλο.

Ως αποτέλεσμα, η Honda πιστεύει ότι η υβριδική τεχνολογία θα προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο μετάβασης στην πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση.