Με την παραγωγή του Enyaq iV να έχει ξεκινήσει πριν περίπου δέκα ημέρες, η Skoda ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πρώτου της ηλεκτρικού SUV. Ωστόσο, η τσέχικη εταιρία δεν θα μείνει μόνο σε αυτό, καθώς -σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Thomas Schafer- στην οικογένεια των iV θα προστεθούν ένα μικρό, αστικό μοντέλο, καθώς και ένα οικογενειακό sedan.

Αυτά αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα μέσα σε περίπου δύο χρόνια, καθώς το 2021 -εκτός από το Enyaq iV- θα δούμε και την coupe έκδοση του, η οποία θα αποτελεί το “αδερφό” μοντέλο του VW ID.5. Ερωτώμενος σχετικά με την διαμόρφωση της μελλοντικής γκάμας της Skoda και αν η τελευταία προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα σημερινό μοντέλο που κινείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, o Schafer είπε:

Πρώτα απ ‘όλα θα πρέπει να πληρώσεις για όλα αυτά. Θα ήθελα να είχαμε επιπλέον 10 αυτοκίνητα, αλλά δεν θα συμβεί μια τέτοια επένδυση. Δεν πρόκειται να διπλασιάσουμε το χαρτοφυλάκιο μας. Στην ηλεκτρική πλευρά, με το Enyaq και το παράγωγο του Enyaq που έρχεται, αυτά είναι καλά για τώρα, αλλά χρειαζόμαστε κάτι μικρότερο, ίσως σε μέγεθος πόλης και χρειαζόμαστε κάτι στην επίπεδη [saloon] γκάμα, ίσως ένα Octavia του μέλλοντος, κατά μία έννοια. Για τη μάρκα μας, αυτά είναι τα πιο σημαντικά ηλεκτρικά οχήματα που θα δούμε σε αυτήν τη δεκαετία να αναπτύσσονται.

Συνεχίζοντας, ο Schafer σχολίασε το ενδεχόμενο να δούμε το VW ID.3 με τα σήματα της Skoda, λέγοντας:

Ξεκινώντας με τα concepts ενός οχήματος, αυτό διαρκεί συνήθως τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια, οπότε μάλλον θα το δούμε [στα] μέσα της δεκαετίας, για να είμαι ασφαλής. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το Enyaq έχει πολλές δυνατότητες να γεφυρώσει ένα μεγάλο εύρος ζήτησης, χαρακτηρίζοντας το από κομψό SUV έως Estate. Ζυγίζουμε και προσπαθούμε να μάθουμε πότε τα εργοστάσιά μας πρέπει να μετατραπούν για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Είναι μια τεράστια επένδυση να αλλάξεις ένα εργοστάσιο, οπότε δεν το κάνεις για πλάκα.