Στα τέλη του περασμένου μήνα είδαμε –έστω και με ανεπίσημο τρόπο– τη νέα γενιά της 911 GT3, με την Porsche να μας δείχνει σήμερα την αγωνιστική Cup έκδοση του μοντέλου. H νέα 911 GT3 Cup θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Porsche Supercup και σε επιλεγμένα εθνικά Carrera Cup πρωταθλήματα από το 2021.

Η έβδομη γενιά του Cup αγωνιστικού θα συνεχίσει την κληρονομιά των προηγούμενων μοντέλων, με την Porsche να έχει παραδώσει από το 1990 μέχρι σήμερα, 4.251 αυτοκίνητα της 911 Cup. Η ανάπτυξη της νέας 911 GT3 Cup ξεκίνησε στα μέσα του 2018, με τον product manager, Christoph Werner, να δηλώνει:

Ακούσαμε προσεκτικά τους μηχανικούς και τους μηχανολόγους, καθώς και τους οδηγούς και τα αφεντικά των ομάδων για να μάθουμε τι τους αρέσει στο τρέχον αγωνιστικό και τι χρειάζονται για το νέο. Κάνοντας αυτό, λάβαμε μια πολύ ακριβή εικόνα και συλλέξαμε πολλές πληροφορίες, ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε τις σωστές προτεραιότητες για το νέο παγκόσμιο μοντέλο. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει και για την οδήγηση του οχήματος σε αγώνες, όπως για παράδειγμα, στους αγώνες αντοχής ή σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

Το πρώτο πρωτότυπο που ολοκληρώθηκε πήγε κατευθείαν στην αεροδυναμική σήραγγα της εταιρίας, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο πήγε στην πίστα δοκιμών στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, στο Weissach της Γερμανίας, όπου ολοκλήρωσε 30 γύρους δοκιμών.