Η Toyota έκανε γνωστό πως μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίου μεγέθους SUV που θα βασίζονται στην επερχόμενη αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA.

Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο ZEV της Toyota στην Ιαπωνία, με την ιαπωνική εταιρία να μην ανακοινώνει το όνομα του νέου της αυτοκινήτου.

Η e-TNGA πλατφόρμα θα μπορεί να υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Παράλληλα η Toyota έκανε γνωστό πως έως το 2025 θα έχει στη γκάμα της 60 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, έτσι ώστε να πουλά 5,5 εκατ. τέτοια αυτοκίνητα ετησίως. Τέλος η Toyota δήλωσε πως αναπτύσσει μαζί με την Panasonic τις δικές της solid-state (στερεάς κατάστασης) μπαταρίες που στοχεύουν στη μείωση του βάρους και του όγκου, στην αύξηση του κύκλου της ζωή, στο μειωμένο κόστος και στους γρήγορους χρόνους φόρτισης.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες θα είναι έτοιμες στα μέσα της δεκαετία, με το νέο ηλεκτρικό SUV να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Το ηλεκτρικό SUV θα είναι ένα από τα 10 αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων που σχεδιάζει να λανσάρει στην Ευρώπη η Toyota έως το 2025. Το ηλεκτρικό SUV της Toyota αναπτύσσεται από κοινού με την Subaru και θα έχει αντίστοιχο μέγεθος με το RAV4.