Στις αρχές του χρόνου η Toyota ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας εταιρίας, της Kinto, η οποία εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας στην Ευρώπη. Σήμερα, η ιαπωνική εταιρία κάνει γνωστό ότι οι υπηρεσίες της Kinto θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2021, με την εταιρία να έχει βάση την Κολωνία της Γερμανίας.

Ο Tom Fux, CEO της Kinto Ευρώπης, δήλωσε σχετικά:

Δεν μπορούμε απλώς να ακολουθήσουμε μια καθορισμένη προσέγγιση όπως οι ανταγωνιστές μας ή οποιοσδήποτε άλλος παίκτης κινητικότητας στην αγορά. Αντ ‘αυτού, θα βρούμε τον δικό μας τρόπο, που χρησιμοποιεί τα μοναδικά μας πλεονεκτήματα και μας διαφοροποιεί στον χώρο κινητικότητας.

Δεν υπάρχει καθορισμένος χάρτης πορείας για αυτό που προτείνουμε, πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας στρατηγική βασιζόμενη στα συγκεκριμένα δυνατά σημεία και δυνατότητές μας. Η Kinto δεν είναι μια μεμονωμένη υπηρεσία ή προϊόν που δεσμεύεται από μία τοποθεσία, είναι πραγματικά διαφορετική, επομένως χτίζουμε ένα ενιαίο κατάστημα για υπηρεσίες κινητικότητας, με στόχο να γίνει ο πάροχος κινητικότητας επιλογής για όλους τους τύπους πελατών.

Το λανσάρισμα της Kinto αποτελεί μέρος του παγκόσμιου σχεδίου και οράματος της ιαπωνικής εταιρίας προκειμένου να εξελιχθεί από αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εταιρεία κινητικότητας, παρέχοντας όλα τα είδη υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μεταφορά ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, η Toyota στοχεύει να αυξήσει την προσφορά των εν λόγω υπηρεσιών, διατηρώντας ταυτόχρονα τις παραδοσιακές πωλήσεις οχημάτων μέσω μιας στρατηγικής που οργανώνεται γύρω από τέσσερις πυλώνες:

  • Την χρήση μιας ξεχωριστής μάρκας για να απευθυνθεί σε νέες κατηγορίες χρηστών κινητικότητας, όπως ιδιώτες, εταιρικούς πελάτες, και πόλεις.
  • Την αύξηση του μεριδίου της στις υπηρεσίες χρονομίσθωσης (full service leasing, FSL).
  • Την χρήση δεδομένων και συνδεσιμότητας μεταξύ των οχημάτων για την ανάπτυξη υπηρεσιών, όπως το car sharing, το carpooling ή την συνδρομητική χρήση αυτοκινήτων.
  • Την προετοιμασία ενσωμάτωσης των μελλοντικών εξελίξεων στην αυτόνομη οδήγηση, ως υπηρεσία μεταφοράς.

Το όνομα Kinto προέρχεται από την ιαπωνική λέξη Kintoun, όπου στα αγγλικά μεταφράζεται ως Flying nimbus, και το οποίο πρακτικά είναι ένα σύννεφο, που μεταφέρει κατά παραγγελία έναν διάσημο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων στην Ιαπωνία. Ακριβώς όπως και το Kintoun, έτσι και η Kinto επιθυμεί να είναι διαθέσιμη κάθε φορά που ένας πελάτης της θα αναζητά εύκολους και έξυπνους τρόπους να κινηθεί, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Αρχικά, οι υπηρεσίες της Kinto θα είναι διαθέσιμες σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, και είναι οι εξής:

  • Kinto One: Υπηρεσία μίσθωσης, που θα παρέχει σημαντικές διευκολύνσεις στην ιδιοκτησία ενός οχήματος καταβάλλοντας κάθε μήνα το σχετικό αντίτιμο.
  • Kinto Share: Υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων (car sharing), η οποία θα κάνει χρήση μιας μεγάλης γκάμας υβριδικών οχημάτων. Σήμερα, η Toyota διαθέτει car sharing υπηρεσία, που ονομάζεται Toyota Yuko και λειτουργεί ήδη σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Δουβλίνο, Βενετία, Κοπεγχάγη και Μαδρίτη). Αυτή θα μετονομασθεί σε Kinto Share.
  • Kinto Join: Υπηρεσία carpooling, που θα “συνδέει” τους ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να μοιραστούν το αυτοκίνητο τους για την καθημερινή διαδρομή προς τον χώρο εργασίας τους.
  • Kinto Flex: Υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων με συνδρομή.