Η Hyundai δημιούργησε ένα παιδικό 45 EV concept για τις ανάγκες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο SJD της Βαρκελώνης στη Ισπανία. Το αυτοκινητάκι χρησιμοποιεί την τεχνολογία EAVC (Emotion Adaptive Vehicle Control) που παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου, τον καρδιακό ρυθμό, τον αναπνευστικό ρυθμό του παιδιού και συνδυάζει αυτές τις μετρήσεις με την ταχύτητα του οχήματος, τον θόρυβο και τους κραδασμούς, έτσι ώστε να ελέγχει αυτόματα τον φωτισμό, τον κλιματισμό, την μουσική κτλ.

Το ειδικό αυτό αυτοκινητάκι θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της κινητικότητας των μικρών παιδιών από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο δωμάτιο θεραπείας, ένα από τα πιο αγχωτικά ταξίδια για τα παιδιά.

Χάρη στην τεχνολογία EAVC το αυτοκινητάκι εμφανίζει πράσινα, κίτρινα ή κόκκινα φώτα, προκειμένου να αντανακλά τα συναισθήματα του παιδιού σε πραγματικό χρόνο, όταν αυτό βρίσκεται μέσα στο όχημα. Στη συνέχεια ψεκάζει άρωμα, ενώ παράγει και σαπουνόφουσκες.

Στις σχετικές ειδήσεις Hyundai προήγαγε τον Jaehoon Chang, τον επικεφαλής της Genesis, ως συν-διευθύνων σύμβουλο και πρόεδρο της. Ο υφιστάμενος πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της Hyundai, Lee Won-hee, θα αναλάβει την εξασφάλιση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε μελλοντικές επιχειρήσεις, ενώ θα βελτιστοποιήσει και θα ενισχύσει την ανάπτυξη τεχνολογίας για την εταιρεία, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, στα έξυπνα εργοστάσια και στις συνέργειες.

Ο Jaiwon Shin αναλαμβάνει την θέση του προέδρου, με τον Kyu Oh Lee να γίνεται ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας.