Η Volkswagen μας δείχνει το φουτουριστικό head-up display επαυξημένης πραγματικότητας

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο θα γίνει σύντομα διαθέσιμο στα ID.3 και ID.4. Το σύστημα προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ, σε δύο επίπεδα στον χώρο.

Ένα μεγάλο πλαίσιο με διαγώνιο περίπου 1,8 μέτρων, για τις δυναμικές τρισδιάστατες απεικονίσεις, εμφανίζεται σε εικονική απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον οδηγό. Οι πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης, όπως υποδείξεις πλοήγησης, σημεία εκκίνησης και προορισμοί, εμφανίζονται επίσης σε αυτό, το πιο μακριά εμφανιζόμενο πλαίσιο.

Το δεύτερο πλαίσιο είναι δισδιάστατο και βρίσκεται κάτω από το προηγούμενο, με τα δύο να αποτελούν μία ενιαία, ολοκληρωμένη εικόνα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτό το δεύτερο πλαίσιο δείχνει την ταχύτητα, τα οδικά σήματα και τις υποδείξεις υποβοήθησης και πλοήγησης με στατικά σύμβολα, που μοιάζουν να βρίσκονται περίπου τρία μέτρα μπροστά από τον οδηγό.

Όλες οι απεικονίσεις τοποθετούνται οπτικά “έξω” από το όχημα και εμφανίζονται δυναμικά. Όταν το όχημα πλησιάζει σε μια διασταύρωση, όπου πρέπει να στρίψει σύμφωνα με τη διαδρομή του συστήματος πλοήγησης, ο οδηγός βλέπει δύο ενδείξεις: σε πρώτη φάση, μια ειδοποίηση στο επίπεδο του δρόμου και στη συνέχεια τρία βέλη που βρίσκονται στη διασταύρωση.

Όσο ο οδηγός πλησιάζει στη διασταύρωση, τόσο μεγαλύτερα γίνονται τα βέλη. Ταυτόχρονα, αρχίζουν να σβήνουν ώστε να προσφέρεται πιο καθαρή ορατότητα στο δρόμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...