Η Tesla νίκησε τα φίδια, αλλά καλείται να πληρώσει άμεσα 100 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε χθες, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου πως η Tesla μπορεί τελικά να προχωρήσει στην αποψίλωση μιας επιπλέον δασικής έκτασης στο εργοστάσιό της στη Γερμανία. Όπως θα θυμάσαι πριν από περίπου 2 εβδομάδες, μια ομάδα περιβαλλοντολόγων ακτιβιστών, προσέφυγαν στο δικαστήριο προκειμένου να ανασταλεί η αποψίλωση, επειδή σύμφωνα με τους ίδιους, η κοπή των δέντρων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα φίδια και τις σαύρες που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.

Αρχικά, το περιφερειακό δικαστήριο απέρριψε την έφεση των περιβαλλοντολόγων, με την αιτιολογία πως η Tesla έχει λάβει τα επαρκή μέτρα για την προστασία των ερπετών, αφού έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις για τη συλλογή και την επανεγκατάστασή τους σε έναν εναλλακτικό βιότοπο.

Ωστόσο οι περιβαλλοντολόγοι προσέφυγαν κατά τη απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της περιοχής του Βερολίνου-Βραδεμβούργου, το οποίο στις 10 του μηνός αποφάσισε πως η Tesla πρέπει τελικά να σταματήσει την αποψίλωση των δέντρων.

Χθες, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου αποφάσισε πως η Tesla μπορεί να προχωρήσει στην αποψίλωση την επιπλέον δασικής έκτασης, αλλά της απαγόρευσε να κόψει δέντρα πέραν της περιοχής που ζήτησε.

Στις σχετικές ειδήσεις, ορισμένες εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου της Tesla διακόπηκαν από τις γερμανικές αρχές, αφού η Tesla δεν έχει καταβάλλει τη χρηματική εγγύηση στις τοπικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου σταμάτησε το κόψιμο των δέντρων και την εγκατάσταση των μηχανημάτων βαφής μέχρι να καταβληθεί το ποσό της εγγύησης, το οποίο αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι η εγγύηση της Tesla σε περίπτωση που το εργοστάσιο δεν πάρει την τελική άδεια οικοδόμησης, με την εταιρία να έχει συμφωνήσει πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το υπόλοιπο κόστος της διάλυσης του εργοστασίου θα καλυφθεί από τις τοπικές αρχές.

Η προθεσμία για την καταβολή του ποσού έληξε την περασμένη Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και πλέον η Tesla θα πρέπει να δώσει τα χρήματα μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, αλλιώς θα ρισκάρει να ανακληθούν οι αρχικές εγκρίσεις.

Οποιαδήποτε μεγάλη καθυστέρηση θα αποτελέσει πλήγμα για την Tesla, η οποία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου της ευρωπαϊκού εργοστασίου και να το θέσει σε λειτουργία έως τα μέσα του 2021. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...