Η Lada ξεκίνησε τη παραγωγή του νέου Niva Travel

Σχετικά άρθρα

To εργοστάσιο της Lada στο πόλη Togliatti της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Niva Travel. Ο Ντμίτρι Αζάροφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Σαμάρα και ο Yves Karakatzanis, πρόεδρος της Avtovaz, συμμετείχαν στην επίσημη τελετή του, με τον τελευταίο να δηλώνει:

Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά για την ομάδα του εργοστασίου Lada West Togliatti, η οποία κατάφερε αποτελεσματικά εγκαίρως αυτό το σημαντικό project. To Niva έχει μακρά ιστορία και ένδοξη διαδρομή.

Περισσότερα από 650.000 αυτοκίνητα του μοντέλου κυκλοφορούν σήμερα εντός και εκτός δρόμων στη Ρωσία, στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών και σε άλλες χώρες. Με την επιστροφή του θρυλικού ονόματος Niva στην οικογένεια της Lada, ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα επόμενα χρόνια, αυτό το όνομα θα συσχετιστεί με πολλές σημαντικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Η εμφάνιση του Niva Travel έχει σημαντικές αλλαγές, έχοντας γίνει πιο εκφραστικό και μοντέρνο. Στο μπροστινό μέρος, ο “αρρενωπός” χαρακτήρας του αυτοκινήτου τονίζεται από το νέο καπό με πιο ογκώδεις γραμμές, ενώ υπάρχει νέα μάσκα και φωτιστικά σώματα. Το προφίλ είναι πιο ανάγλυφο, ενώ τονίζονται οι αψίδες των τροχών, που σε συνδυασμό με τις νέες ζάντες αλουμινίου αναδεικνύουν την εξαιρετική εκτός δρόμου απόδοση του μοντέλου. Το πίσω μέρος έχει επίσης αλλαγές, καθώς υπάρχουν νέα full-LED φώτα και ένας πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας.

Στην έκδοση Off-road, η εξωτερική εμφάνιση του Niva Travel συμπληρώνεται από ένα snorkel, που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ υπάρχουν ακόμα ελαστικά εκτός δρόμου και ένα body kit κατασκευασμένο από άβαφο πλαστικό. Αυτό δημιουργεί αντίθεση σε σχέση με το χρώμα του αμαξώματος, ενώ προστατεύει το σώμα στη φύση.

Η εταιρία δεν έδωσε φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετά διαφορετικό από το υπάρχον μοντέλο. Ομοίως, μηχανικά το Niva Travel φέρει έναν βενζινοκινητήρα 1,7-λίτρων, απόδοσης 80 ίππων και 127 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους δύο άξονες, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων πέντε ταχυτήτων. Το 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 19 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 140 χλμ/ώρα.

Η έναρξη των πωλήσεων του νέου Lada Niva Travel θα ανακοινωθεί αργότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Lada Niva αποκτά ABS και ESP

Παρά το γεγονός πως το Lada Niva κυκλοφορεί από το 1977, το ρώσικo μοντέλο αρνείται να "πεθάνει" και η εταιρία ανακοίνωσε την MY2024 έκδοση...

Η Lada παρουσίασε το X-Cross 5, ένα rebadged μοντέλο της κινέζικης FAW

Η Renault διέκοψε τις σχέσεις της με τη Lada εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στην...