Εκτός από ηθοποιός ο Paul Walker ήταν αγνός petrolhead και είχε μια μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων, όπου 21 εξ’αυτών πουλήθηκαν πέρσι. Σε αυτά, όμως, δεν ήταν η Shelby 427 Cobra FAM του 1965, η οποία θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Mecum Auctions τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνοδεύεται με μια ασυνήθιστη ιστορία, καθώς το FAM σημαίνει “Ferrari’s @ss is Mine”, και αναφέρεται στον Carroll Shelby και τον ανταγωνισμό της Ford με τη Ferrari. Γι’αυτό και το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο χαρακτηριστικό συνδυασμό χρωμάτων της Ferrari, με Rosso Corsa εξωτερικό χρώμα και καφέ δέρμα στο εσωτερικό.

Το αυτοκίνητο ήταν προσωπική παραγγελία του Carroll Shelby στα τέλη της δεκαετίας του ’90, και κατασκευάστηκαν μόλις 14 Cobra της σειράς CSX1000, ενώ μόνο δύο από αυτές ήταν στην έκδοση FAM, κάτι που τονίζει την μοναδικότητα της.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο φέρει έναν 427 κυβικών ιντσών (7,0-λίτρων) V8 αλουμινένιο κινητήρα, απόδοσης 550 ίππων. Αυτός συνδέεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο Tremec TKO600, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα.