H one-off Aston Martin Victor λίγο πριν παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, το τμήμα Q της Aston Martin παρουσίασε μια one-off δημιουργία, με όνομα Victor. Το βρετανικό μοντέλο βασίζεται σε μια One-77 και η εμφάνιση του αντλεί έμπνευση από την V8 Vantage των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Παραμονή πρωτοχρονιάς, η Victor κατέφθασε στην αντιπροσωπεία της Aston Martin στην Αμβέρσα, ώστε να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη που διαμένει στο Βέλγιο.

Μηχανικά, η Aston Martin Victor διαθέτει τον 7,3-λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της One-77, ο οποίος έχει βελτιωθεί και από τα 760 άλογα με 750 Nm ροπής, αποδίδει πλέον 847 άλογα και 821 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της Graziano, καθιστώντας το μοντέλο το ισχυρότερο αυτοκίνητο της Aston Martin που εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο.

Η Aston Martin έχει τοποθετήσει δύο ψυγεία για την ψύξη του κιβωτίου και έναν αγωνιστικό συμπλέκτη, με τα φρένα να αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες με carbon-κεραμικά φρένα διαμέτρου 380 mm μπροστά και 360 mm πίσω.

Τα πίσω φώτα είναι παρόμοια με αυτά της Valkyrie, με την ανάρτηση να διαθέτει τα ίδια ελατήρια και αμορτισέρ που συναντάμε και στη Vulcan. Στο εσωτερικό διακρίνεται το carbon monocoque σασί, με το πάνω μέρος της καμπίνας να διαθέτει κασμίρι, ενώ τα περισσότερα μέρη είναι κατασκευασμένα από carbon, ανοδιωμένο αλουμίνιο και τιτάνιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...