Τον περασμένο Νοέμβριο η Mazda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου 6-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα που ετοιμάζει, ο οποίος θα τοποθετηθεί στα μοντέλα που θα φέρουν τη νέα πλατφόρμα που ετοιμάζει, την πισωκίνητη Large Architecture η οποία θα υποστηρίζει και το σύστημα τετρακίνησης i-Activ.

Σημερινό άρθρο σε ιαπωνικό μέσο αναφέρει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να παράγει αυτοκίνητα με τον παραπάνω 6-κύλινδρο κινητήρα στις αρχές του 2022, στο εργοστάσιο της στην πόλη Hofu, της περιφέρειας Yamaguchi στην Ιαπωνία.

Ο κινητήρας θα προσφέρεται σε εκδόσεις 3,0 και 3,3-λίτρων, βενζίνης και πετρελαίου, που θα συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία, αλλά και ως SkyActiv-X, ενώ θα υπάρχουν και plug-in υβριδικά σύνολα, τα οποία θα συνδυάζονται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι φήμες θέλουν τον νέο Skyactiv-X εξακύλινδο κινητήρα να έχει χωρητικότητα 3.000 κ.εκ, να διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία 48V και να αποδίδει 350 άλογα.

Τα πρώτα μοντέλα που υιοθετήσουν τη νέα πλατφόρμα και μηχανικά μέρη λέγεται ότι θα είναι η επόμενη γενιά του Mazda6, καθώς και η επόμενη γενιά του Mazda CX-5, που θα μετονομαστεί σε CX-50.