Η Jeep παρουσίασε επίσημα το Grand Cherokee L, την επταθέσια πολυτελή παραλλαγή του νέου Grand Cherokee που ξεχωρίζει από τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα τη διαφορετική γρίλια, με τα LED φώτα ημέρας να έχουν τοποθετηθεί χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που αποτελείται από περίπου 60% χάλυβα υψηλής αντοχής, με το καπό, τις πόρτες και τα μπροστά υποπλαίσιο να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη αφής 8,4″ και 10,1″, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect 5 που υποστηρίζει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,3″, δερμάτινες επενδύσεις, όπως επίσης κρυφός φωτισμός, ξύλινα και μεταλλικά διακοσμητικά. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 484 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 2.395 λίτρα, όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες και των πέντε καθισμάτων (1.328 με την αναδίπλωση των πλατών των 2 καθισμάτων της τρίτης σειράς).

Έχει μήκος 5,2 μέτρα, πλάτος 1,96 μέτρα, ύψος 1,82 μέτρα και μεταξόνιο 3,091 μέτρα. Κάτω από το καπό του συναντάμε είτε τον Pentastar V6 3,6-λίτρων κινητήρα απόδοσης 290 ίππων με 348 Nm ροπής, είτε τον Hemi V8 5,7-λίτρων απόδοσης 357 ίππων με 529 Nm ροπής. Και οι δύο συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Στον βασικό εξοπλισμό το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με την ενεργή αερανάρτηση Quadra-Lift που αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος, με το αυτοκίνητο να φέρει μια σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης όπως σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ενεργό cruise control, σύστημα ανίχνευσης διασταυρώσεων, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα.