H Skoda teasάρει το Kushaq για την αγορά της Ινδίας

Σχετικά άρθρα

H Skoda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του πρώτου μοντέλου το οποίο έχει εξελιχθεί ειδικά για την αγορά της Ινδίας. Το όνομα του είναι Kushaq και συμμορφώνεται με την ονοματολογία των SUV της τσέχικης εταιρίας, που ορίζει το όνομα τους να ξεκινά με το γράμμα K και να τελειώνει με το γράμμα Q (Kodiaq, Karoq, Kamiq).

Το όνομα του μεσαίου μεγέθους SUV προέρχεται από τα σανσκριτικά, μια ινδική γλώσσα με παράδοση χιλιάδων ετών. Στη “γλώσσα των θεών”, που χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα, η λέξη “kushak” σημαίνει βασιλιάς ή αυτοκράτορας.

Το μοντέλο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Vision In Concept, το οποίο παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Το Kushaq θα βασίζεται στην MQB A0 IN πλατφόρμα του VW Group και θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας, με το λανσάρισμα να έχει οριστεί για το 2021.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, έγινε γνωστό πως το VW Group θέλει να μεγαλώσει την διαφοροποίηση μεταξύ των μοντέλων της Volkswagen, της Seat και της Skoda, με την Seat να ανεβαίνει κατηγορία, ενώ η Skoda θα γίνει η εταιρία που θα προσφέρει προσιτά μοντέλα στην αγορά, χωρίς ωστόσο να θέλει να ανταγωνιστεί την Dacia.

Μετά το Kushaq, θα ακολουθήσει ένα sedan μοντέλο βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται στην Ινδία. Τα οχήματα που βασίζονται στην φθηνότερη πλατφόρμα δεν αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γίνει αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η επένδυση της Skoda στην Ινδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου India 2.0, με την εξέλιξη της low-cost πλατφόρμας για την Ινδία να είναι σημαντική, καθώς η συγκεκριμένη αγορά είναι τεράστια για φθηνά οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...