Το VW Group θέλει να μεγαλώσει την διαφοροποίηση μεταξύ των μοντέλων της Seat και της Skoda και όπως είπε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Michael Jost, επικεφαλής προϊοντικής στρατηγικής του VW Group, η Seat θα ανέβει κατηγορία, με την Skoda να γίνεται η εταιρία που θα προσφέρει προσιτά μοντέλα στην αγορά.
Όπως δήλωσε ο Jost:

Θέλουμε στο μέλλον να διαχειριζόμαστε με περισσότερη σαφήνεια την ταυτότητα κάθε μάρκας μας. Η Seat θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ακόμα πιο “συναισθηματικά” αυτοκίνητα, όπως π.χ, τα μοντέλα της Cupra.

Η Skoda θα μπορούσε να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης με περισσότερη ένταση, καθώς και του πελάτες που αναζητούν περισσότερη πρακτικότητα και λειτουργικότητα.

Από τα παραπάνω αφήνεται να εννοηθεί πως οι τιμές των μοντέλων της Seat θα αυξηθούν, πλησιάζοντας αυτές των μοντέλων της Volkswagen, με τα μελλοντικά μοντέλα της Skoda να μην διαθέτουν τόσο premium χαρακτηριστικά, προκειμένου η τιμή τους να κρατηθεί χαμηλά, με το VW Group να θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις του στην Ανατολική Ευρώπη, όπου βλέπει το μερίδιο πωλήσεών της να υποχωρεί, λόγω της αύξησης των πωλήσεων των Hyundai, Kia και Dacia.

Το VW Group επίσης εξετάζει προσεκτικά άλλες πιθανές αλληλεπικαλύψεις στα χαρτοφυλάκια προϊόντων όλων των εμπορικών σημάτων της, με τον Jost να λέει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε στην Ευρώπη το Tiguan Coupe.